Instruktører
Oslo Kammerakademi kvintett-5806_photo_A

David Friedemann Strunck er solo-oboist i Oslo Filharmoniske Orkester. Han hadde tidligere tilsvarende stilling i Bochum Symfoniorkester. Han studerte ved musikkhøgskolene i Detmold og Stuttgart hos Gernot Schmalfuß og Ingo Goritzki, og han mottok stipendier fra Det tyske folks studiefond og Næringslivet i Westfalens talentfond. Han vant utover dette flere priser og opptrer jevnlig som solist med både Oslo-Filharmonien og en rekke andre orkestre. 

Han er førsteamanuensis ved Barratt Due musikkinstitutt.

Foto: BLUNDERBUSS / Anna-Julia Granberg

David Friedemann Strunck, obo
Oslo Kammerakademi kvintett-5739_photo_A

Pierre Xhonneux er vokst opp i en musikalsk familie i en belgisk region der tradisjonen for blåseorkester står sterkt. Han studerte musikk i Namur (Belgia) og i Paris med Nicolas Baldeyrou. Han har et bredt musikalsk repertoar og liker å spille i forskjellige ensembler og konstellasjoner. I 2009 ble han tildelt stillingen som solo ess-klarinettist i det Kgl. Filharmoniske Orkestret i Liège (Belgia). Siden 2015 har han vært ess-klarinettist i Oslo-Filharmonien og klarinettlærer ved Barratt Due musikkinstitutt i Oslo.

Foto: BLUNDERBUSS / Anna-Julia Granberg

Pierre Xhonneux, klarinett
Oslo Kammerakademi kvintett-5776_photo_A
Steinar Granmo Nilsen, horn

Steinar Granmo Nilsen er førsteamanuensis i horn og naturhorn ved Norges musikkhøgskole og ansatt i Det Norske Blåseensemble i Halden. Han vokste opp i Trondheim og studerte først ved Trøndelag Musikkonservatorium hos Stein Villanger. Deretter reiste han til Tyskland hvor han fullførte sitt orkesterdiplomstudium ved Staatliche Hochschule für Musik Freiburg hos Ifor James (ventilhorn) og Renée Allen (naturhorn). Han avsluttet sine studier ved Norges musikkhøgskole med hovedfag i kammermusikk hos Frøydis Ree Wekre. 

Foto: BLUNDERBUSS / Anna-Julia Granberg

Oslo Kammerakademi kvintett-5675_photo_A

Alessandro Caprotti har siden 2009 vært solo-fagottist i Kringkastingsorkestret og siden 2019 førsteamanuensis i fagott ved Norges musikkhøgskole. Han underviser også 

ved Barrat Due musikkinstitutt. Han studerte først i Milano med Oscar Meana og siden i Lyon med Carlo Colombo. 

Han har spilt med flere av de ledende orkestrene i Europa, og som kammermusiker har han vært med på bl.a. Risør Kammermusikkfest, Gloppen Musikkfest Stavanger Kammermusikkfestival og Kringkastingsorkestrets kammermusikkserie.

Foto: BLUNDERBUSS / Anna-Julia Granberg

Alessandro Caprotti, fagott
Cécile-Laure Kouassi, double bass
Cécile-Laure Kouassi, kontrabass

Den franske kontrabassisten Cécile-Laure Kouassi er utdannet ved The Juilliard School og Rice University. Hun er ansatt som fjerdestilling kontrabass i Oslo-Filharmonien siden 2016, og har blitt invitert for prosjekter som 1. solo i Les Dissonances og 2. solo i Det Kongelige Kapel i København. Cécile-Laure Kouassi har deltatt på mange festivaler, blant annet Verbier, Aspen, Stavanger og har spilt og undervist Valdres. Hun spiller også med Centre de Musique de Chambre de Paris. Cécile-Laure Kouassi studerte pedagogikk hos Virginia Dixon ved The Hinton Bass Institute (2018).

Annaleena Jämsä, flute
Annaleena Jämsä, fløyte

Annaleena Jämsä er solofløytist i Tampere-Filharmonien i Finland og underviser på musikkhøyskolen i samme by. Hun har tidligere vært ansatt som solofløytist i Oulu Sinfonia, Kymi Sinfonietta, Oslo-Filharmonien og Den Norske Opera & Ballett, og hun har ellers gjestet mange orkestre i Finland, Norge og Sverige. Jämsä studerte hos Ilpo Mansnerus ved Sibelius-akademiet i Helsinki. Hun vant førstepris i den nasjonale konkurransen for treblåsere i Lahti i 2003. Jämsä er også en aktiv kammermusiker og har vært solist med blant annet Oulu Sinfonia, Kemi orkester, St. Michel Strings, Den Finske Gardens Musikkorps og Tampere-Filharmonien.

Jon Halvor Lund, bassoon

Jon Halvor Lund er alternerende solofagottist ved Den Norske Opera og Ballett og underviser i fagott på Musikkonservatoriet ved Norges Arktiske Universitet i Tromsø. Før han kom til Operaorkesteret  i 2014, var han solofagottist i Kristiansand symfoniorkester i ti år. Han har også jobbet to år som alternerende solofagottist i symfoniorkesteret i Barcelona, Spania og hatt årsvikariat i Oslo-filharmonien. Jon Halvor studerte ved Norges Musikkhøgskole og Hochschule für Musik und Theater Hannover i Tyskland, med Torleiv Nedberg, Eirik Birkeland og Dag Jensen som fagottlærere. Han er dessuten medstifter og styreleder i DOR - Norsk Dobbeltrørlag - en nystartet organisasjon for oboister og fagottister i Norge. 

Jon Halvor Lund, fagott
Boris Fatulaev, oboe
Boris Fatulaev, obo

Boris Fatulev kommer fra St. Petersburg og er ansatt som solooboist i Bergen Filharmoniske Orkester. Han studerte hos David Friedemann Strunck ved Barratt Due Musikkinstitutt i Oslo og hos François Leleux ved musikkhøgskolen i München. Han har opptrådt som solist både i Norge og Russland, og han har allerede mottatt flere priser for sitt spill.

020-NiklasS.Grenvik-FotografKristinAaflø

Niklas Sebastian Grenvik er en frilanshornist med base i Oslo. Han har bachelor- (2014) og mastergrad (2017) fra Norges Musikkhøgskole, med utveksling i Østerrike på Universitet for Musikk und Darstellende Kunst Graz (2014). Hornlærere var blant annet Frøydis Ree Wekre, Julius Pranevicius, Steinar Granmo Nilsen og Raimond Zell. Han er aktiv som orkestermusiker, kammermusiker, samt aktiv i tidligmusikkfeltet. I tillegg til moderne horn spiller han barokkhorn, naturhorn og andre ventilhorn. Han er en aktiv prosjektskaper, og har vært med på å starte to orkestre, Nordic Harmony, og Timani Kammerorkester, samt en ny festival, Akerselva Kammermusikkfestival. Niklas er også Timanilærer, der man  har spesialisert seg på samspillet kropp og musikk.

Foto: Kristin Aafløy Opdan

Niklas Sebastian Grenvik,
horn og Timani
IMG_7536.jpg

Signe Sõmer er alternerende soloklarinettist ved Den Norske Opera og Ballett siden 2019. Hun hadde tidligere en stilling som soloklarinettist i Estlands Nasjonale Symfoniorkester. Hun studerte ved Sibeliusakademiet i Helsinki og ved Colburn Musikkonservatoriet i Los Angeles hos Yehuda Gilad, Harri Mäki m.fl. Hun er medlem av Reval blåsekvintett og vant flere priser og opptrer jevnlig som solist både med Estlands Nasjonale Symfoniorkester og en rekke andre orkestre. 

Signe Sõmer, klarinett