Instruktører
David Friedemann Strunck, obo

David Friedemann Strunck er solo-oboist i Oslo Filharmoniske Orkester. Han hadde tidligere tilsvarende stilling i Bochum Symfoniorkester. Han studerte ved musikkhøgskolene i Det-mold og Stuttgart hos Gernot Schmalfuß og Ingo Goritzki, og han mottok stipendier fra Det tyske folks 

studiefond og Næringslivet i Westfalens talentfond. Han vant utover dette flere priser og opptrer jevnlig som solist med både Oslo-Filharmonien og en rekke andre orkestre. 

Han er førsteamanuensis ved Barratt Due musikkinstitutt.

Pierre Xhonneux, klarinett

Pierre Xhonneux er vokst opp i en musikalsk familie i en belgisk region der tradisjonen for blåseorkester står sterkt. Han studerte musikk i Namur (Belgia) og i Paris med 

Nicolas Baldeyrou. Han har et bredt musikalsk repertoar og liker å spille i forskjellige ensembler og konstellasjon-

er. I 2009 ble han tildelt stillingen som solo ess-klarinettist i det Kgl. Filharmoniske Orkestret i Liège (Belgia). Siden 

2015 har han vært ess-klarinettist i Oslo-Filharmonien og klarinettlærer ved Barratt Due musikkinstitutt i Oslo.

Steinar Granmo Nilsen, horn

Steinar Granmo Nilsen er førsteamanuensis i horn og naturhorn ved Norges musikkhøgskole og ansatt i Det Norske Blåseensemble i Halden. Han vokste opp i Trondheim og studerte først ved Trøndelag Musikkonservatorium hos Stein Villanger. Deretter reiste han til Tyskland hvor han fullførte sitt orkesterdiplomstudium ved Staatliche Hochschule für Musik Freiburg hos Ifor James (ventilhorn) og Renée Allen (naturhorn). Han avsluttet sine studier ved Norges musikkhøgskole med hovedfag i kammermusikk hos Frøydis Ree Wekre. 

Alessandro Caprotti, fagott

Alessandro Caprotti har siden 2009 vært solo-fagottist i Kringkastingsorkestret og siden 2019 førsteamanuensis i fagott ved Norges musikkhøgskole. Han underviser også 

ved Barrat Due musikkinstitutt. Han studerte først i Milano med Oscar Meana og siden i Lyon med Carlo Colombo. 

Han har spilt med flere av de ledende orkestrene i Europa, og som kammermusiker har han vært med på bl.a. Risør Kammermusikkfest, Gloppen Musikkfest Stavanger Kammermusikkfestival og Kringkastingsorkestrets kammermusikkserie.

Cécile-Laure Kouassi, kontrabass

Den franske kontrabassisten Cécile-Laure Kouassi er utdannet ved The Juilliard School og Rice University. Hun er ansatt som fjerdestilling kontrabass i Oslo-Filharmonien siden 2016, og har blitt invitert for prosjekter som 1. solo i Les Dissonances og 2. solo i Det Kongelige Kapel i København. Cécile-Laure Kouassi har deltatt på mange festivaler, blant annet Verbier, Aspen, Stavanger og har spilt og undervist Valdres. Hun spiller også med Centre de Musique de Chambre de Paris. Cécile-Laure Kouassi studerte pedagogikk hos Virginia Dixon ved The Hinton Bass Institute (2018).

Annaleena Jämsä, fløyte

Annaleena Jämsä er solofløytist i Tampere-Filharmonien i Finland og underviser på musikkhøyskolen i samme by. Hun har tidligere vært ansatt som solofløytist i Oulu Sinfonia, Kymi Sinfonietta, Oslo-Filharmonien og Den Norske Opera & Ballett, og hun har ellers gjestet mange orkestre i Finland, Norge og Sverige. Jämsä studerte hos Ilpo Mansnerus ved Sibelius-akademiet i Helsinki. Hun vant førstepris i den nasjonale konkurransen for treblåsere i Lahti i 2003. Jämsä er også en aktiv kammermusiker og har vært solist med blant annet Oulu Sinfonia, Kemi orkester, St. Michel Strings, Den Finske Gardens Musikkorps og Tampere-Filharmonien.

Jon Halvor Lund, fagott

Jon Halvor Lund er alternerende solofagottist ved Den Norske Opera og Ballett og underviser i fagott på Musikkonservatoriet ved Norges Arktiske Universitet i Tromsø. Før han kom til Operaorkesteret  i 2014, var han solofagottist i Kristiansand symfoniorkester i ti år. Han har også jobbet to år som alternerende solofagottist i symfoniorkesteret i Barcelona, Spania og hatt årsvikariat i Oslo-filharmonien. Jon Halvor studerte ved Norges Musikkhøgskole og Hochschule für Musik und Theater Hannover i Tyskland, med Torleiv Nedberg, Eirik Birkeland og Dag Jensen som fagottlærere. Han er dessuten medstifter og styreleder i DOR - Norsk Dobbeltrørlag - en nystartet organisasjon for oboister og fagottister i Norge. 

Boris Fatulaev, obo

Boris Fatulev kommer fra St. Petersburg og er ansatt i Det Norske Blåseensemble i Halden. Han studerte hos David Friedemann Strunck ved Barratt Due Musikkinstitutt i Oslo og hos François Leleux ved musikkhøgskolen i München. Han har opptrådt som solist både i Norge og Russland, og han har allerede mottatt flere priser for sitt spill.

Niklas Sebastian Grenvik,
horn og Timani

Niklas Sebastian Grenvik er en frilanshornist med base i Oslo. Han har bachelor- (2014) og mastergrad (2017) fra Norges Musikkhøgskole, med utveksling i Østerrike på Universitet for Musikk und Darstellende Kunst Graz (2014). Hornlærere var blant annet Frøydis Ree Wekre, Julius Pranevicius, Steinar Granmo Nilsen og Raimond Zell. Han er aktiv som orkestermusiker, kammermusiker, samt aktiv i tidligmusikkfeltet. I tillegg til moderne horn spiller han barokkhorn, naturhorn og andre ventilhorn. Han er en aktiv prosjektskaper, og har vært med på å starte to orkestre, Nordic Harmony, og Timani Kammerorkester, samt en ny festival, Akerselva Kammermusikkfestival. Niklas er også Timanilærer, der man  har spesialisert seg på samspillet kropp og musikk.

Catherine Berg, klarinett

Catherine Berg har vært klarinettist i Forsvarets stabsmusikkorps siden 1996. Hun spiller også  jevnlig med flere symfoniorkestre og er aktiv som kammermusiker, blant annet med Oslo Kammerakademi. I tillegg underviser hun ved Barratt Due musikkinstitutt.

Berg er utdannet i Frankrike, hvor hun studerte hos Richard Vieille ved Conservatoire National de Region de Paris. I fem år etter studiene jobbet hun som utøvende musiker og pedagog i Paris, og ble samtidig selv undervist av ledende klarinettister som Alain Damiens fra Ensemble Intercontemporain, Michel Arrignon fra Paris Opera og Pasqual Moragues fra Orchestre de Paris. Etter flere år som utøvende musiker og pedagog  utdannet Berg seg senere også som gestaltterapeut ved Norsk Gestaltinstitutt.

Catherine Berg underviser i klarinett ved Unge Talenter ved Barratt Due musikkinstitutt.

logo dextra.png
logo_toten_folkehøgskole.png
logo Instrumenter i fokus.png
logo senter for talentutvikling.jpg
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon

© 2019 by Oslo Kammerakademi